Jsou dobré k obědu s bramborovou kaší nebo jen tak s nějakou omáčkou. Je to trochu pracnější na přípravu, ale stojí to za to.
Suroviny
1/2 hlávky kapusty
slanina nakrájená nadrobno (vegetariáni vynechají)
menší hrstka oregana
3 stroužky česneku nastrouhaného najemno
1 cibule
sůl, pepř dle chuti (já jsem nepřisolovalo, zajistila to slanina)
2 vejce
2 rohlíky na kostičky
mléko na namočení rohlíků
strouhanka
olej na smažení
Postup
Kapustu zbavím košťálu a tuhých částí stonku, Nakrájím na větší kusy a dám vařit do osolené vody, asi 15 min (do změknutí). Jakmile je měkká, scedím a pořádně propláchnu studenou vodou. Vymačkám vodu a kapustu nakrájím najemno. Dám do mísy.
Mezitím, co se mi kapusta vaří, tak si osmažím slaninu nakrájenou najemno s cibulí a česnekem. Přidám do mísy ke kapustě.
Rohlíky nakrájím na kostky, dám do mísy a zaliji mlékem, tak akorát, aby nasákly. Přidám vejce, pepř, oregano, promíchám. Ochutnám a případně dosolím. Dle potřeby přidám 2-3 lžíce strouhanky tak, aby šly tvarovat karbanátky. Ty ještě ve strouhance obalím a smažím na vyšší vrstvě oleje.
Komentáře
Okomentovat