Rychlé, chutné a jarní jídlo.
Suroviny
gnocchi
čerstvý špenát, jedno balení
15-20 listů medvědího česneku
pesto z medvědího česneku (domácí)
sůl, pepř
šalotka
olivový olej
nastrouhaný parmazán nebo sýr na těstoviny
Postup
Nejdřív si připravím nádherně zelenou směs. Na pánvi rozehřeji lžíci olivového oleje. Oloupu si a nasekám jednu šalotku a hodím na pánev. Až je sklovitá, přidám jedno balení čerstvých špenátových listů, alespoň 15 nasekaných listů medvědího česneku, malinko vody a dvě lžíce medvědího pesta (pokud nemáš, tak přidej listy). Listy nechám zavadnout a přidám nastrouhaný sýr - směs na těstoviny nebo parmazán. Opepřím, zamíchám. Ochutnám a je-li potřeba, dosolím.
Mezi tím se mi už vaří gnocchi, je to jen chvilka, asi 2-3 minuty. Gnocchi vyndám rovnou do pánve a zamíchám.
Podávám s rajčatovým salátkem: 6 mini rajčat na čtvrtky, jedna menší šalotka, sůl, pepř, olivový olej, bazalka, vinný ocet, špetka cukru.
Komentáře
Okomentovat