Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

 


Dávám to sem, protože se musím pochlubit povedeným bramborovým knedlíkem. Ale začnu výpečky.

Výpečky: kousek bůčku a kousek plecka nakrájím na kousky. Protřu česnekem se solí, přidám kmín, pepř a nechám marinovat přes noc. K pečení přidám slaninu na kousky, cibuli na kousky (k tomu, co po obědě zbyde přidám sádlo, rozmixuji a je to výtečná zbytková pomazánka).

Špenát: mám náš z mrazený, už rozmixovaný a uvařený. Přidám k němu vejce, světlou jíšku a 2 stroužky česneku. Dochutím solí.

Bramborový knedlík: brambory si den předem uvařím ve slupce (ale jde to i ten den, oloupané, když se použijí teplé brambory, jsou knedlíky víc nadýchané). Brambory (asi 8 ks) si najemno nastrouhám. Přidám vejce, sůl a trochu hrubé mouky. Poměry neumím, dělám to od oka. Prostě musí to držet, ale zároveň být měkké, takže mouku přidávám postupně. Z těsta vytvaruji šišku a vařím v parní troubě 25 min. Hotový knedlík krájím zubní nití. (nemáš-li parní troubu, tak v páře nebo zabalit do potravinové fólie a do vody, asi 20 min)



Komentáře