Suroviny (pro 3 strávníky)
8 vajec
2 vařené brambory na kostky
menší vanička žampiónů - rozkrojené na půl
1/2 červené papriky
sušené oregano
sůl, pepř, červená mletá paprika
2 lžíce parmazánu
nastrouhaný čedar
máslo
ozdoba: rajče, řeřicha
příloha: jednoduchý salát (salátová srdíčka, olivový olej, sůl, vinný ocet)
Postup
Nakrájím si brambory, žampióny a papriku. Vejce rozšlehám se solí, pepřem, červenou mletou paprikou a parmazánem.
Na pánvi rozpustím máslo, přidám všechnu zeleninu a oregano, lehce osmažím, skutečně jen malinko. Rozvrstvím pravidelně po pánvi a opatrně vliji rozšlehané vejce. Pánev zakryji pokličkou a omeletu nechám svému osudu. Plotýnku mám na stupni 4. Chvíli to trvá. Až vidím, že mi už hmota začíná houstnout, přidám nahrubo nastrouhaný čedar. A opět zakryji pokličkou. Když se omeleta začne oddělovat od okraje pánvičky a sýr je rozpuštěný, je hotovo.
Pánvička se taky může dát zapéct do trouby - místo pokličky. Je to celkem jedno. Mě se nechtěla rozehřívat trouba.
Komentáře
Okomentovat