V neděli byl chlebíčkový den.
Studentský chlebíček
veka
pomazánkové máslo
bramborový salát: najemno nakrájené brambory, mrkev, celer, sterilovaná paprika a okurka, cibulka, majonéza, hořčice
na nudličky nakrájená šunka
2 vajíčka nastrouhaná najemno
petrželka na ozdobu
Veku máznu troškou pomazánkového másla a vrstvím - bramborový salát, šunka a vajíčko. Chlebíček musí výt do výšky a pak při konzumaci krásně neesteticky padá. Je ale výborný.
Chlebíček a la humr
na pomazánku:
mrkev a celer stejné množství nastrouhané najemno (může být syrový i uvařený)
2 ks filé uvařené s bobkovým listem, pepřem a novým kořením, solí, rozdrobené na kousky (pro vegetariány lze vynechat)
sůl, pepř
kůra a šťáva (dle chuti) z jednoho citrónu
majonéza
ochucené máslo: změklé máslo, 1/2 lžičky sardelové pasty, spojit
ozdoba: kousek citrónu, kopr
Na veku nebo na žitný chlebík namažu ochucené máslo. Přidám vrstvu pomazánky a ozdobím kouskem citrónu a kopru.
Komentáře
Okomentovat