Makové sušenky

 


Pokračování od Pepy Maršálka.

Těsto

200 g másla (povolené při pokojové teplotě)
100 g krupicového cukru
100 g jemně mletého máku
200 g hladké mouky
špetka soli
kůra z jednoho pomeranče

Vše smíchám a propracuji těsto. Udělám z něj dva stejné válečky. Přichystám si posyp - smíchám 100 g cukru krupice a si 20 g celého máku. V této směsi obalím válečky - dělám to na válu. Krájím stejnoměrné asi 1 cm plátky, které ukládám na plech s pečícím papírem.

Troubu si předehřeji na 160° na horkovzduch. Pepa píše péct 15-20 min - mě to trvalo 25-30 min. Je potřeba je zkontrolovat ze spod, zda jsou zlatavé.

Jamile sušenky vychladnou, tak je esteticky podle vlastních možností přeliji rozpuštěnou bílou čokoládou (nebo bílou polevou - neměla jsem čokoládu) a posypu nastrouhanou kůrou.

No, pravda, Pepa je měl hezčí, ale dobré určitě byly obojí.


Zde je
video a originál recept.



Komentáře