Plněné kuřecí prso bylinkovým máslem smažené v trojobalu - říká se tomu kyjevský kotlet a určitě má svou historii.
Suroviny
kuřecí prso - podle počtu strávníků
na ochucené máslo:
máslo pokojové teploty
nasekaný kopr a petrželka (nebo jakákoliv jiný mix bylinek podle chuti)
2 stroužky česneku nastrouhaný najemno
sůl
Vše smíchám dohromady a udělám si placku na porci a nechám pořádně ztuhnout za oknem, když mrzne, nebo v mrazáku. Lépe se s ním manipuluje, ale dá se i z lednice.
na trojobal: hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka
olej na smažení
kousek citrónu na porci pro podávání
Postup
Kuřecí prso si opatrně naříznu v nejtlustší části, aby vznikla kapsa. Maso lehce z obou stran osolím. Připravím si věci na trojobal.
Do kapsy vložím máslo a prsa obalím postupně v mouce, vajíčku, strouhance. Tam kde je řez, udělám 2x a pro jistotu spojím párátkem, jen na smažení.
Rozehřeji pánev a větší vrstvu oleje. Vložím řízky a teplotu stánu na 5, aby se mi smažily pomalu a propekly se. Z každé strany to trvá tak 8-10.
Podávám s lanýžovou bramborovou kaší (trocha lanýžového oleje) a rajčatovým salátkem (rajče, šalotka, ocet, olivový olej, pepř, sůl, cukr, petrželka).
Komentáře
Okomentovat