Zeleninové kari s červenou čočkou

 


Na lžíci oleje osmažím cibuli, zázvor, česnek, mrkev, pak přidám indické kari a lžičku mletého koriandru a skořice. Nechám rozvonět a zaliji vodou. Přidám brambory a dýni. Dusím asi tak 20 min. 

Pak přidám červenou čočku. Až je všechno tak akorát, přiliji kokosové mléko (nebo jestli máš radši, tak smetanu). Dochutím solí a chilli vločkami.
Podávám s salátkem, ozdobené thajskou bazalkou nebo koriandrem.

Suroviny
2 větší brambory na kostky
1 větší červená cibule na klínky
1/2 dýně hokaido, na kostky
2 mrkve na větší dílky
červená čočka - asi hrnek
2 stroužky česneku nasekaný najemno
zázvor dle chuti, nasekaný na jemno
koření: kari, koriandr, sůl, chilli vločky, skořice
1/2 konzervy kokosového mléka (nebo smetana)
voda
olej na smažení

Komentáře