Pro speciální přítelkyni, speciální pokrm. A hlavně jsem nutně musela zajet svou novou litinovou pánev! Podle počtu ingrediencí by se mohlo zdát, že je to složité, ale není. Nejdelší je asi příprava surovin. Celé mi to zabralo do 50 min.
Suroviny
1l drůbežího vývaru nebo bujónu a trocha šafránu - provařit s vývarem
králičí hřbet na kousky (nebo kuřecí)
malé krevety
klobáska chorizo (sarta picante - tuhle jsem použila) na tlustší kolečka
2 cibule najemno
4 stroužky česneku na plátky
červená kapie nebo paprika na plátky
3 rajčata na menší kousky (můžeš je oloupat, ale já to dělám jen někdy)
hrnek mraženého hrášku
hrst fazolek (měla jsem jen krájené, ale jinak bych použila lusky)
hrnek a půl rýže na rizoto (nebo dlouhozrnné)
2 lžičky uzené papriky
1 lžička sušeného rozmarýnu (nebo čerstvou jednu větvičku), rozdrceného
1 lžička směsi koření na paellu od Antonína
sůl, pepř, olivový olej
Postup
Všechny ingredience včetně vývaru si připravím, nakrájím, rýži propláchnu. Je lepší mít vše při ruce a pak jen přidávat.
Na rozehřátou širokou pánev přidám olej, osmažím na něm kousky masa a klobásu - tak 5 min. Odhrnu na stranu.
Na uvolněnou část přidám cibuli, česnek, chvíli restuji, pak přidám pepř, rozmarýn koření od Antonína a uzenou papriku, zamíchám a tak minutku nechám rozvonět. Přidám rajčata a nechám trochu odpařit šťávu.
Přidám papriku.
Promíchám s masem a klobásou.
Přiliji vývar a přidám rýži.
Promíchám. Případně ještě přidám vývar, aby rýže měla dostatek vláhy.
Ochutnám šťávu a případně přidám sůl.
Nechám vařit tak 5 minut bez vaření.
Přisypu hrášek a fazolky.
Promíchám, případně přidám vývar.
Nechám 10-15 min. Přidám krevety, opatrně promíchám.
Rýže by měla být měkká a vývar skoro vsáknutý.
Vypnu a před podáváním nechám 10 min stát.
Na stůl přinesu celou pánev, aby si každý mohl nabrat.
Maso tam můžeš dát jaké chceš podle chuti. Nebo jen s mořskými plody.
Komentáře
Okomentovat