Noir čočková polévka

 


Nemůže se jmenovat jinak, protože vznikla v hluboké noci z černé čočky. Nemohla jsem spát a tak co mám dělat, uvařím polévku. U kamarádky Kataríny v Blavě jsem jedla úplně jednoduchou čočkovou polévku, tak jsem ji zkusila napodobit, protože volat ji ve 3 ráno jsem nepovažovala za dobrý nápad.

Suroviny

1/2 balení černé čočky beluga (nerozváří se)
1 cibule
máslo
mouka
majoránka
sůl, pepř
1/2 balení zakysané smetany
plátek vypečené slaniny do talíře

Postup

Čočku propláchnu. Cibuli nakrájím najemno a osmažím na másle. Přidám mouku, vytvořím jíšku a přiliji studenou vodu. Pořádně promíchám. Až mi začne vařit, přidám čočku, sůl, pepř, majoránku. Vařím podle návodu, kolem 20-30 min. 

Na závěr do polévky, která už nevaří, zamíchám zakysanou smetanu, přihodím ještě majoránku, případně dochutím.

Do oběda se polévka pěkně rozležela a také zhoustla, takže jsem ji musela trochu zředit. A taky jsem pak usnula...


Komentáře