Tipy, co se vyplatí - bramborový salát, vánočka, kvašená zelenina



Polopatě byl jeden z mých nemocničních pořadů a musím říct, že jsem tam objevila pár dobrých věcí. Tři z nich bych s vámi ráda sdílela, stojí za to.


Vánočka: jak ji dobře zaplést, ze 6 copů. Hned na začátku videa. Výborně drží.

Bramborový salát: jednoduchá úprava, která povýší jeho chuť. Spočívá s tom, že zálivka se redukuje, tzn. voda ze zeleniny, nálev z okurek, ocet, sůl, cukr (všechno taky dáváme, normálně jsme to tam vmíchali, ale ta redukce udělá svoje). A redukce se vmíchá do majonézy. Doporučuji dát i hořčici, salát to krásně zjemní. Na složení má každá rodina svůj osvědčený recept a ten náš se shoduje s tím v pořadu. Máma ho nedělá jinak celý svůj život. Z redukce ale byla nadšená.

Ve videu přibližně 5 minuta.

Video zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10658625776-polopate/220562220400037/video/807940 


Kvašená zelenina

Video zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10658625776-polopate/220562220400030/

Komentáře