Pomalu pečený bůček s pivem a medem





No není to krása?

Suroviny

kousek pěkného bůčku s kůží
2 cibule nakrájené na kousky

marináda: 8 stroužků česneku prolisovaného, 1/2 lžičky chilli, lžička červené papriky, lžička drceného kmínu, lžička pepře, 3 lžičky soli (nebo dle chuti)

na potření: lžíce medu, 1,5 deci černého piva (lze i světlé)

Postup
Bůček si omyji a usuším. Kůži naříznu do kříže. Smíchám všechny suroviny na marinádu a vetřu do kůže a po celém bůčku. Když nezapomenu, je ideální připravit si bůček večer před pečením, zabalit do fólie a nechat pěkně proležet. Ale když není nazbyt, je dobrý, i když se to udělá před pečením.

Troubu zapnu na 160°. Bůček dám do pekáčku kůží dolů, přikryju a peču 2-2,5 hod. 

Pak maso obrátím, přidám cibuli, trochu vody, je-li potřeba a peču na dalších 30 min.

Maso odklopím, zvednu teplotu na 210°. Maso poliji směsí piva a medu. Dopékám do barvy, přibližně dalších 30 min. Asi tak 2x přeliju maso výpekem.

Podávám s rýží a salátem, dnes to byl z pak choi.






Komentáře