Velmi jednoduché a rychlé. Na snídani, oběd i večeři. Podle chuti lze obměňovat.
Suroviny
2 vejce od souseda
2 plátky šunky
velká hrst opraného špenátu
nastrouhaná uzená mozzarela
špetka soli, pepř, chilli vločky
máslo
Postup
Vejce rozšlehám, přidám sůl, pepř, chilli a promíchám. Přihodím nakrájenou šunku a špenát, promíchám.
Na pánev si dám lžíci másla a jakmile se rozpustí, vliji připravenou hmotu, kterou posypu nastrouhaným sýrem. Nechám na nižším stupni a jednou sem tam do omelety hrábnu. Asi tak po 3 min, když už na okrajích drží, vložím na okraj blíž ke mě plátek másla a omeletu překlopím na půl.
Nechám ještě chvíli, aby se sýr roztavil, ale omeleta zůstala uvnitř šťavnatá. Opatrně sesunu na talíř.
Komentáře
Okomentovat