Vím, že fotka nic moc, ale chuť stojí za to.
Pro tuto variantu naloženého sýra používám balkánský sýr z Lidlu - má dobrou strukturu a vyváženou chuť. Jiná varianta vznikne, když se použije gouda, lze taky vzít fetu, skutečně záleží na chuti.
Do sklenice postupně vkládám:
sýr nakrájený na kousky velikosti sousta
do mezer zelené olivy
bobkový list - podle velikosti 1-2 do sklenice
snítku rozmarýnu
podle velikost jednu nebo půlku chilli papričky
čerstvou petrželku nasekanou nahrubo
2-3 stroužky česneku na plátky
Sklenici zaliji z 1/3 olivovým olejem a zbytek slunečnicovým. Uzavřu, opatrně párkrát otočím/promíchám a dám do lednice odpočívat 1-2 dny.
Olej s bylinkami nevylívám, ale použiji na naložení masa.
Komentáře
Okomentovat