Naložený hermelín s vlašskými ořechy a Marešův

 


Hermelín s vlašskými ořechy

Hermelín rozpůlím a opatrně z něj vydlabu hmotu, kterou smíchám z rozdrcenými vlašskými ořechy. Nejlíp se mi to dělalo rukou, vidličkou mi to moc nešlo spojit. Směs s ořechy vrátím do hermelínu, přikryji druhou půlkou a pořádně zmáčknu.

Do sklenice vložím chilli papričku, 2 stroužky česneku na plátky a na kolečka nakrájenou cibuli, naplněný hermelín. Zaliji slunečnicovým olejem.

Nechám uležet při pokojové teplotě 2-3 dny, pak rovnou sníst nebo na chvíli do ledničky, ale ne na moc dlouho.



Marešův hermelín

Nejlepší hermelín jsem jedla den před svatbou mých přátel Petry a Pavla. Dělal jej Pavlův tatínek. Nevím, jestli to bylo kouzlem dané chvíle, ale prostě byl vážně skvostný. Já si myslím, že mám na něj recept, ale prý asi ne. Tak já nevím, jak to tedy je. Ale každopádně je tento naložený hermelín taky moc dobrý - a pro mě je prostě Marešův.

Na 0,7l sklenici potřebuji:

2 hermelíny nakrájené na klínky
2 bobkové listy
6 stroužků česneku na čtvrtky
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce rozmáčknout mezi prsty
10 kuliček černého pepře
slunečnicový olej na zalití

Když chci mít pikantní verzi, tak přidám lžičku mleté červené papriky, lžičku pálivé papriky a chilli papričku.

Vše vkládám do sklenice, zaliji olejem a nechám při pokojové teplotě uležet 2-3 dny. Sem  tak lehce s lahví otočím, aby se směs promíchala, hlavně když pikantní verzi s paprikou. 










Komentáře