Hermelín s vlašskými ořechy
Hermelín rozpůlím a opatrně z něj vydlabu hmotu, kterou smíchám z rozdrcenými vlašskými ořechy. Nejlíp se mi to dělalo rukou, vidličkou mi to moc nešlo spojit. Směs s ořechy vrátím do hermelínu, přikryji druhou půlkou a pořádně zmáčknu.
Do sklenice vložím chilli papričku, 2 stroužky česneku na plátky a na kolečka nakrájenou cibuli, naplněný hermelín. Zaliji slunečnicovým olejem.
Nechám uležet při pokojové teplotě 2-3 dny, pak rovnou sníst nebo na chvíli do ledničky, ale ne na moc dlouho.
Marešův hermelín
Nejlepší hermelín jsem jedla den před svatbou mých přátel Petry a Pavla. Dělal jej Pavlův tatínek. Nevím, jestli to bylo kouzlem dané chvíle, ale prostě byl vážně skvostný. Já si myslím, že mám na něj recept, ale prý asi ne. Tak já nevím, jak to tedy je. Ale každopádně je tento naložený hermelín taky moc dobrý - a pro mě je prostě Marešův.
Na 0,7l sklenici potřebuji:
Komentáře
Okomentovat