Losos s pepřovými špagetami

 


Rychlé, jednoduché, chutné.

Nejdříve si připravím porce lososa - osolím a opepřím z obou stran.
Dám vařit vodu na špagety. 
Připravím si pepř v mlýnku a nastrouhám sýr pecorino (případně parmazán - ten kupuji už strouhaný).
Až do vody vhodím špagety, začnu smažit lososa.

Lososa smažím na lžíci olivového oleje nejdříve kůží dolů na střední teplotě. Pak ho otočím, zase chvíli nechám, pak ho dám na jeden a druhý bok. Přidám máslo a 2-3 stroužky česneku a zopakuji - kůže, otoč, boky a lososa přelévám máslem.

Jakmile jsou hotové špagety, tak je hotový i losos. Lososa si vyndám na talíř, nechám si hrnek vody ze špaget a zbytek sliji. Špagety vhodím na pánvičku, přidám sýr a trochu vody, zamíchám, aby vznikla omáčka, která špagety hezky obalí. Osolím a pořádně opepřím. Míchám a podle potřeby přidám ještě vodu.

Podávám se salátem.

Komentáře