Jak uvařit květákovou polévku zase jinak? Tak jsem to zkusila takhle a jde to k sobě.
Suroviny
1/2 květáku, pokud jsou hezké i listy, tak je tam nechávám
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), od každého kousek
sýr čedar
kopr - nasekaný (z mrazáku)
kopr stonky - usušené, na vyvaření (nemusí být)
hrnek mléka
kousek másla na zjemnění
sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
Květák rozdělím na větší růžičky, přidám zeleninu, mléko, vodu a dám vařit. Zeleninu jsem použila ze zahrádky nakrouhanou z mrazáku a taky jsem přidala usušené stonky kopru, které jsem měla z léta, abych podpořila jeho chuť.
Jakmile je zelenina měkká, vyvařené stonky vyndám a rozmixuji. Ochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem. Až už polévka nevaří, přidám sýr (něco si nechám na ozdobu), míchám, než se rozpustí. Následně přidám kopr podle toho, jak moc máš ráda kopr - a až na konec, aby si zachoval chuť.
Komentáře
Okomentovat