Měly to být kapustové závitky. Jenže listy kapusty se mi zdály malé a pracnost velká - no, zjednodušila jsem si to. Udělala jsem sekanou a zapekla se zeleninou.
Suroviny
na sekanou: mleté jehněcí (já jsem použila již upečené z předchozího jídla i s trochou šťávy, ale můžeš použít jakékoliv), červená cibule nasekaná najemno, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce strouhanky, vajíčko, tymián
na zeleninové lůžko: 1/2 hlávky kapusty nakrouhané, malá rajčata, rajčatová šťáva/passata (já použila domácí protlak, i zavařená rajčata), 3 stroužky česneku na plátky, sůl, pepř
sádlo
Postup
Do pekáče si nejdřív připravím zeleninové lůžko. Smíchám kapustu s ostatními přísadami a dám na dno pekáčku - dělám to rovnou v něm.
Suroviny na sekanou smíchám, udělám bochánky a položím na zeleninu. Na každý kousek dám trochu sádla.
Přikryju a peču ve vyhřáté troubě na 200° přikryté 30 min a odkryté dalších 20 min (čas je potřeba také přizpůsobit velikosti bochánků, aby se propekly, když budou z čerstvého masa).
Podávám jen tak nebo s čerstvě rozpečenou bagetkou.
Komentáře
Okomentovat