Jehněčí pod bramborovou čepicí

 


Recyklace zbytků. Zbylo jehněčí i fazolky. 
Tohle jídlo lze udělat i jako hlavní jídlo s jinou zeleninou i jiným  mletým masem.


Takže takhle:
- Jehněčí pomelu
- Uvařím si tak 4-5 brambor na bramborou kaši
- Předehřeji si troubu na 220°
- Do zapékacích misek (na 1 porci) vrstvím fazolky a mleté maso
- Zaliji zbylou omáčkou - tak lehce
- Navrstvím bramborovou kaši, kterou na povrchu vyrovnám a pak vidličkou do kříže udělám rýhy, pokapu worcestrovou omáčkou
- Dám do trouby zapéct - teplotu stáhnu na 200°, je to chvilka, tak 10-15 min, aby povrch kaše byl křupavý

Podávám s jednoduše ochuceným ledovým salátem (sůl, vinný ocet, olivový olej, špetka cukru).


Komentáře