Suroviny
hovězí falešná svíčková
hořčice dijonská
hořčice hrubozrnná
med
sůl, pepř
zelenina dle chuti: použila jsem mrkev, petržel, kapustičky
lžíce másla a hladké mouky
voda, hovězí bujón
Připravím si směs na potření. Stejný díl dijonské a hrubozrnné hořčice - asi tak 2 lžíce od každé. Přidám ještě dvě lžíce medu a pořádně promíchám.
Maso si stáhnu provázkem do válečku, lehce osolím a opeřím.
Zapnu si troubu na 200°, aby se mi vyhřála.
Maso potřu připravenou směsí a dám do pekáče, přiliji rozvařený bujón ve vodě - tak do 2/3 masa. Vložím do trouby, teplotu stáhnu na 175° a podle velikosti masa peču 2-2,5 hod. Poslední půl hodinu peču nepřikryté.
Jako přílohu si připravím zeleninu v páře, kterou pak před podáváním smíchám s kouskem másla.
Jakmile je maso hotové, vyndám ho.
Omáčku zredukuji, zahustím lžící mouky a na závěr do ní přihodím kousek másla.
Komentáře
Okomentovat