Konečně je to tady! Kdekoliv jsem přišla do obchodu, tak na mě koukali, že to nikdy neslyšeli. Na susi.cz jsem našla základní suroviny, což je řasa kombu a uzený sušený tuňák (kacubuši).
Suroviny
2 l vody
cca 10 g kombu
30 g kacubuši
vegetariánská verze vynechá tuňáka a dá tam sušené houby šitake
moje verze do originálu naopak šitaké přihodí
Vývar lze udělat ve dvou nálevech. Uchovat ho lze v lednici 3-4 dny. Není vhodný k mrazení, protože ztratí chuť. A taky se nesmí nechat mohutně vřít, prostě pomalu, klidně...
Kombu vložím do hrnce s vodou a pomalu přivedu k varu. Až začne vřít, nechám mírně vařit 20-25 min. Potom sundám z plotýnky a přihodím tuňáka a houby. Nechám odpočívat 15 min.
Přecedím přes sítko.
Druhý nálev. Použiji suroviny z prvního nálevu. Přidám k nim 1l vody a ohřívám těsně pod bodem varu 20´min. Ostavím, přidám 10g vloček sušeného tuňáka a nechám 15 min odstát. Tento vývar je kalnější a silnější. Můžete porovnat. Já je nakonec smíchala dohromady.
Komentáře
Okomentovat