Obrácené řízky jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Nikdy jsem je nejedla, nikdy jsem je neviděla na talíři, jen mě zaujal název. Takže jsem se do toho v pátek pustila. A výsledek nám chutnal a stanou se sem tam součástí našeho jídelníčku.
Připravím si vejce - lehce rozšlehám 2 vajíčka se lžící vody (na 3 plátky mi to vyšlo akorát). A pánev se sádlem. Troubu si předehřeji na 190°.
Vepřovou kotletu si nakrájím na silnější látky (tak 1-1,5 cm). Osolím, opepřím a vložím do sáčku se strouhankou. Sáček zavřu a paličkou maso rozklepu na tenčí plátky, z obou stran tak, aby se strouhanka dostala co nejvíc do masa.
Řízky smažím po jednom. Takže naklepaný řízek ve strouhance obalím ve vajíčku z obou stran a osmažím na pánvi dozlatova, smažím na střední teplotu. Přendám do zapékací mísy (nebo plechu). Takhle udělám postupně všechny řízky. Posypu na klínky nakrájenou cibulí a slaninou - plátkovou nebo i nakrájenou.
Zakryji a dám do trouby na 30 min.
Pak pokličku (nebo druhý plech sundám) a lehce dopeču na krásu.
Podávám s vařeným bramborem a okurkovým salátem.
Komentáře
Okomentovat