Živáňské balíčky



Tímto způsobem připravenou "živáňskou" jsem jedla před pár lety u mé přítelkyně Kataríny M. v Blavě. Byla výborná a líbilo se mi, že každý má svůj balíček. Tak jsem ji teď zkusila.

Maso jsem si naložila v neděli, když jsem dělala holandský řízek - měla jsem větší kousek plecka. Ale jinak není až tak potřeba jej nakládat, i když.... 

Maso jsem nakrájela na kousky silné asi tak 1-1,5 cm, lehce naklepala. Osolila, opepřila, z jedné strany vetřela červenou papriku, z druhé mletý zázvor. Naložila do oleje, do kterého jsem nasekala 3 stroužky česneku a rozdrtila několik kuliček jalovce.

A teď jdeme na ty balíčky.

Připravím si (na 3 balíčky):
- omyté a nakrájené brambory (když jsou nové nechávám ve slupce)
- 1 papriku nakrájenou na proužky
- 3 rajčata nakrájená na měsíčky
- 1 cibuli nakrájenou na klínky
- 1 dobrou klobásku na proužky nebo kolečka
- plátky dobrého špeku
- sůl
- alobal a plech, na který dám balíčky
- a rozehřeji troubu na 220°.

Jdeme kompletovat:
- alobal si položím ve dvou vrstvách, potřu lehce olejem
- pokladu brambory, osolím
- dám maso
- přidám všechnu zeleninu a lehce osolím
- uzavřu balíček a dám na plech.

Peču prvních 30 min na 220° a pak stáhnu na 200° a peču dalších 45-60 min.





Komentáře