Ať žije retro jídlo. S domácími ingrediencemi, kdy člověk ví, co tam dává, je to lahoda. No, kdo si ho za alespoň jednou nedal "kaťák" někde na horách, no? Zabalenou směs do bramboráku - u Jersáka ho 100% dělali...
Maso - vepřovou kýtu (nebo kance) si nakrájím na nudličky.
1 červenou cibuli a 1 bílou (nebo 2 jarní cibulky) na klínky.
2-3 sterilované okurky na nudličky, stejně tak 1-2 papriky (já jsem dala naše ze skleníku, které jsou menší jako kapie, jinak jednu červenou).
Dále si připravím rajský protlak (dávám lžíci), přibližně 100 g drcených rajčat, worcestrovou omáčku, sůl, pepř a chilli vločky (případně čerstvou chilli papričku).
Nudličky masa si na prkýnku osolím a opepřím, promíchám.
Osmažím na sádle a vyndám z pánve.
Přidám si trochu sádle a smažím cibuli do sklovata. Přidám papriku, okurky, chilli papričku (čerstvou nebo vločky), vmíchám protlak a rajčata.
Chvíli nechám provařit, vrátím tam maso.
Dochutím worcestrovou omáčkou a případně ještě sůl, pepř.
Podám s bramboráčky (nebo rýží, hranolky).
Bramboráčky
Brambory si nastrouhám na jemno, přidám 2 stroužky česneku, sůl, pepř (chuť by měla být spíš jemnější než u klasického bramboráku, aby vynikla masová směs). Smažím na sucho nebo na co nejmenším množství tuku. Dělám malé bramboráčky, ale dá se udělat i velký a směs do něj vložit.
Komentáře
Okomentovat