Líbí se mi, když můžu zužitkovat ze zahrady co nejvíc. A to se týká i padavek.. Máme jabloň - grávštýnské - je to chuťově bezkonkurenční rané jablko. A tak už týden chodím a zkouším, kdy už bude. No není, ale mě to nevadí, protože i tak je dobré - šťavnaté, sladkokyselé. A tak je škoda nechat spadlé zdravé plody jen tak ležet. První letošní kompot je tedy na světě. Dobře vychlazený je osvěžující a dá se mlsat jen tak.
Jablíčka si rozkrájím na menší kousky. Pořádně omyji.
Dám do hrnce, přidám jeden svitek skořice a několik hřebíčků a cukr krystal.
Zaliji horkou vodou a jen nechám přejít varem, protože jablka se rychle rozváří.
Dám chladit.
Lze dělat z jakýchkoliv jablek. Je to rychlý a chutný kompot určený k okamžité spotřebě.
Komentáře
Okomentovat