Hrachová polévka

 


Úplně obyčejná hrachovka, která si vystačí jen s několika ingrediencemi. No a sama víš, jak chutná...

Základem je tedy dobrý hrách. Na tuto polévku používám výhradně zelený loupaný - foto viz. na konci článku.

Oloupu si jednu střední cibuli, nakrájím, osmažím na másle do sklovata a zaliji horkou vodou (můžeš dát zeleninový vývar nebo možná taky nějaký masový, ale to jsem nezkoušela - tuším, že to pozmění chuť).

Vsypu asi tak půl sáčku hrachu. 
Přidám pořádnou hrst sušené majoránky a 4 stroužky česneku nakrájeného na větší kousky.
Osolím, opepřím a dám ještě lžičku domácího polévkového koření.

Mezi tím si připravím krutony ze starého chleba - kostičky opražím na sádle.

Vařím asi tak 45 min, až je hrách měkký.
Rozmixuji.
Přidám 2-3 stroužky nastrouhaného nebo utřeného česneku a čerstvou majoránku (pokud nemám, tak sušenou) a už polévku nevařím. Případně dochutím solí.




Komentáře