Sklidili jsme česnek a bylo vypadaných spousta stroužků, rozseknutých nebo nějak jinak poškozených stroužků a ulámaných hlaviček, co se nedalo pověsit.
Přece to nevyhodíme, to naše zlato - jak jsem ho loupala, tak z něj voněl ten bůček, klobásy, uzený, tlačenka,...
Protože ho bylo hodně, stroužky jsem si namočila do vody, dělá se to tak lépe, nelepí se. A tak dvě hodinky loupala.
Stroužky si pak pomelu na nejjemnější šajbě - je jako kdyby byl prolisovaný. Do takto připraveného česneku nasypu sůl, přibližně polovinu objemu, co je česnek. Promíchám a naplním do menších sklenic, které uskladním v lednici.
Používám pak na maso, nebo kdekoliv, kde je potřeba utřený česnek se solí. Jen je u uvaření potřeba počítat s tím, že tam dost soli už je.
Komentáře
Okomentovat