Zapečené penne s rajčatovou omáčkou a cuketou


Vyrostla mi první cuketa a protože jsem ji nečekala, stihla vyrůst trochu víc. Ale už jsem v pozoru, protože se tam klubou další dvě. Takže co s ní?

Připravím si rajčatový základ - omáčku:
Ze dvou velkých rajčat vyndám středy a dužinu nakrájím na kostičky. Nakrájím si taky cibuli, 2 stroužky česneku a začnu je smažit na olivovém oleji. Jakmile je to sklovaté, přidám rajčata, čerstvé oregano a bazalku sůl, pepř a trochu vody, chvíli dusím, aby rajčata změkla. Hmotu rozmixuji.

Uvařím těstoviny.

Připravím si cuketu - rozkrojím, vynadám střed, nakrájím na plátky. Dám do mísy, přidám olivový olej, rozetřený česnek, sůl, pepř a zamíchám, aby se každý plátek cukety obalil.

Uvařené těstoviny zcedím, zchladím, zamíchám v rajčatovém základě. Nasypu do pekáčku, na vrch rozložím ochucenou cuketu a pokladu kousky mozzarelly. Zapeču v troubě na 220° do zlatova.

 



Komentáře