Třešně nebyly, ale višně se urodily. Tak letos zase udělám višňový likér. Je to výborný, jen chvíli trvá.
1. fáze
Zasypu je 1 kg cukrem a opatrně promíchám.
Zakryji potravinářskou fólií a nechám stát v kuchyni (ale ne na slunci). Každý den s ní zatřepu.
Višně pustí šťávu, cukr se rozpustí a začnou se tvořit bublinky.
Tohle trvá tak 6-8 týdnů. Pak nastává další fáze.
2. fáze
Do sklenice přiliji 500 ml alkoholu - nejlépe třešňovice (nebo taky rum, vodka, meruňkovice, hruškovice, ale slivovice se nehodí).
Opatrně promíchám opět zakryji a nechám stát 14 dní.
Pak obsah sliji.
Griotka má tmavě červenou barvu, když se nechá déle stát, tak se pročistí.
Višně se dají sníst - ale pozor, člověk ji má ani neví jak.
Postupně se přidám nějaké fotky. Teď jsem na začátku...
Komentáře
Okomentovat