Višňový likér


Třešně nebyly, ale višně se urodily. Tak letos zase udělám višňový likér. Je to výborný, jen chvíli trvá.

1. fáze
Višně musí být dobře vyzrálé. Celé višně opláchnu a volně nasypu do 4 l sklenice, přibližně do 3/4. Višně se nerozmačkávají, mají zůstat celé. 
Zasypu je 1 kg cukrem a opatrně promíchám.
Zakryji potravinářskou fólií a nechám stát v kuchyni (ale ne na slunci). Každý den s ní zatřepu.
Višně pustí šťávu, cukr se rozpustí a začnou se tvořit bublinky.
Tohle trvá tak 6-8 týdnů. Pak nastává další fáze.

2. fáze
Do sklenice přiliji 500 ml alkoholu - nejlépe třešňovice (nebo taky rum, vodka, meruňkovice, hruškovice, ale slivovice se nehodí).
Opatrně promíchám opět zakryji  a nechám stát 14 dní.
Pak obsah sliji.

Griotka má tmavě červenou barvu, když se nechá déle stát, tak se pročistí.
Višně se dají sníst - ale pozor, člověk ji má ani neví jak.

Postupně se přidám nějaké fotky. Teď jsem na začátku...


Komentáře