Letos nám zbyly nějaké sazečky, tak jsem se rozhodla z nich udělat malé cibulky na naložení. Kromě toho jsem vysela cibulky k tomu určené a světe div se, ono vážně něco vyrostlo.
Nejzdlouhavější na téhle akci je snad očistění cibulek. Namočené ve vodě jdou ale krásně. Než se pustím do čistění, tak si uvařím lák.
Lák
0,5 l octa
1,5 l vody
25 koleček sacharinu
40 g soli
150 g cukru
8 kuliček nového koření
15 kuliček pepře
2 bobkové listy roztrhané na kousky
1/2 lžičky tymiánu
3 hřebíčky
2 lžičky Deka (nemusí být)
1 lžička hořčičného semínka
Vše 5 min povařit. Když to nechám déle stát, tak se krásně rozloží koření. Tohle je takový univerzální sladkokyselý lák, které používám často, jen upravuji množství octa/cukru, bylinku - takže na okurky třeba tymián vynechávám.
Cibulky dám do sklenic, zaliji lákem - rozhodla jsem se dát bez koření, ale do okurků koření dávám, uzavřu.
Sterilizuji na 90° po dobu 30 min.
Komentáře
Okomentovat