Chuťovka...
Na škvarky používám lupenaté houby - růžovky, bedle. Nakrájím je na větší kousky, protože se hodně seškvaří.
Na rozpuštěné sádlo nasypu nakrájené houby, promíchám. Přidám sůl, pepř, drcený kmín a čerstvý tymián a smažím. Houby pustí hodně vody. Chvíli tahle akce trvá, ale stojí to za to.
Je potřeba vytrvat a smažit, smažit, respektive dusit v první fázi. Voda se odpaří a pak se začnou jednotlivé kousky krásně dozlatova opékat. A chce to pořádně vysmažit, aby byly kousky křupavé a chutné.
Vyndám děravou lžící a nechám vsáknout přebytečný tuk do papírové utěrky. Každý si může ještě trochu dochutit.
Podávám hned, aby byly vlažné, nejlépe s chlebem.
No, co ti budu povídat, nic zdravého. Ale když je to tak dobrý...
Před smažením |
Komentáře
Okomentovat