Houbové škvarky



Chuťovka...

Na škvarky používám lupenaté houby - růžovky, bedle. Nakrájím je na větší kousky, protože se hodně seškvaří.

Na rozpuštěné sádlo nasypu nakrájené houby, promíchám. Přidám sůl, pepř, drcený kmín a čerstvý tymián a smažím. Houby pustí hodně vody. Chvíli tahle akce trvá, ale stojí to za to.

Je potřeba vytrvat a smažit, smažit, respektive dusit v první fázi. Voda se odpaří a pak se začnou jednotlivé kousky krásně dozlatova opékat. A chce to pořádně vysmažit, aby byly kousky křupavé a chutné.

Vyndám děravou lžící a nechám vsáknout přebytečný tuk do papírové utěrky. Každý si může ještě trochu dochutit.
Podávám hned, aby byly vlažné, nejlépe s chlebem.

No, co ti budu povídat, nic zdravého. Ale když je to tak dobrý...




Před smažením

Komentáře