Asi bych tuhle variantu leča mohla nazvat jako Malínské, protože kromě lilku tam jsou všechny zeleninové suroviny ze zahrady.
Proto ti do závorky uvedu originál, pokud jsem to někde odflákla - jako že jo. Znáš to, náš národ je mistr v nahrazování.
Na lečo si nakrájím:
- 1 cibuli na jemno
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky (mám ze skleníku bílé, v originále je jedna zelená a jedna červená)
- 3 větší rajčata (dala jsem je tam celá, v originále přijdou oloupat a vybrat dřeň)
- 2 menší cukety
- 1 menší lilek
Dále si připravím snítku tymiánu a lístky bazalky (případně petrželky).
Na olivovém oleji smažím cibulku až zesklovatí. Přidám rajčata, papriku a česnek. Osolím, opepřím, přihodím snítku tymiánu. Dusím přibližně 10 min.
Pak přidám cuketu a lilek a dusím dalších 10 min.
Ochutnám, případně dochutím, vyndám tymián. Pokud je potřeba zvýším teplotu a nechám odpařit vodu, ale už jen krátce.
Podávám posypané bazalkou nebo petrželkou.
S čerstvou bagetou nebo také někdy s kuskusem.
Komentáře
Okomentovat