Francouzské zeleninové lečo



Asi bych tuhle variantu leča mohla nazvat jako Malínské, protože kromě lilku tam jsou všechny zeleninové suroviny ze zahrady.
Proto ti do závorky uvedu originál, pokud jsem to někde odflákla - jako že jo. Znáš to, náš národ je mistr v nahrazování.

Na lečo si nakrájím:
- 1 cibuli na jemno
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky (mám ze skleníku bílé, v originále je jedna zelená a jedna červená)
- 3 větší rajčata (dala jsem je tam celá, v originále přijdou oloupat a vybrat dřeň)
- 2 menší cukety
- 1 menší lilek

Dále si připravím snítku tymiánu a lístky bazalky (případně petrželky).

Na olivovém oleji smažím cibulku až zesklovatí. Přidám rajčata, papriku a česnek. Osolím, opepřím, přihodím snítku tymiánu. Dusím přibližně 10 min. 
Pak přidám cuketu a lilek a dusím dalších 10 min.
Ochutnám, případně dochutím, vyndám tymián. Pokud je potřeba zvýším teplotu a nechám odpařit vodu, ale už jen krátce.

Podávám posypané bazalkou nebo petrželkou.
S čerstvou bagetou nebo také někdy s kuskusem.

Komentáře