Fazole pro Den nezávislosti, který se letos neslavil


V DN mistr Gerald stráví celý den u grilu a dělá hambáče. A skoro každý návštěvník něco přinese dobrého. Já už roky musím chodit s těmito fazolemi. A chodím ráda. Zmizí vždycky skoro celý velký pekáč (tohle je malý).

Bílé nebo červené malé fazole si den předem namočím.
Na druhý den uvařím do měkka.
Sliji, přecedím a dím do pekáče, ve kterém to všechno míchám a zapeču.

Do fazolí patří:
- velmi dobře vypečená slanina, kterou si nakrájím na kostičky - vybírám spíš kousek, který není moc tučný
- nadrobno nakrájená a lehce osmažená cibule
- několik stroužků nastrouhaného česneku
- tymián a majoránka
- loupaná krájená rajčata v rajčatové omáčce 
- ostrý kečup (Otma nebo Spak nebo domácí)
- passata
- dochutit solí, pepřem 

Množství je potřeba přizpůsobit celkovému požadovanému množství, tak proto neuvádím přesně kolik čeho.

Vše smíchám a zapeču v troubě tak na 200° - odkryté, aby se vypařila voda. Asi tak 45-60 min - uvidíš. Lze jíst na studeno i na teplo. Někdy si děláme na oběd.

Pozn.: jsou v sekci bez masa, protože to je skoro bez masa...


Komentáře

Okomentovat