Angreštová buchta na plech

Verze s citrónovou polevou


K téhle buchtě je potřeba angreštový kompot, 0,7l. Takže pokud nemáš, je teď nejlepší čas si ho udělat, bude se hodit.

Všechny ingredience přijdou smíchat, jde to hezky vařečkou:
- 380 g polohrubé mouky
- 250 g cukru
- 150 g Hery nebo másla (rozpustit)
- 4 vejce
- 100 g ořechů (vlašské nebo lískové, nasekat nahrubo)
- 1 velká lžíce kakaa
- 1,5 lžičky sody
- 0,5 lžičky skořice
- 0,7 l kompotu angreštu

Vymažu si hluboký plech sádlem a dobře promíchané těsto na plech naliji. Peču ve vyhřáté troubě na 180° přibližně 50-60 min - poznám podle toho, že kraje se začnou odchlipovat a pro jistotu ještě zkusím, jestli je upečená špejlí.

Na buchtu patří poleva. V létě většinou citrónová (citrónová šťáva a kůra, voda, moučkový cukr), ale já mám radši čokoládovou (100 g másla, 250 g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce horké vody, 3-5 lžic rumu).


Verze s čokoládovou polevou

Zde v popředí s čokoládovou polevou a sypaná nasekanými ořechy

Komentáře