V hlavní roli udírna Andula



Prostě jsem neodolala a pořídila si příruční elektrickou udírnu. Jmenuje se Andula. Experimentování bylo zahájeno v sobotu.

Zkusila jsem uzeného pstruha, mandle a sýr. Všichni jsem to zhodnotili jako chutnou investici. 

Filety ze pstruha jsem asi na 3 hodiny naložila - potřela jsem solí, koprem a třtinovým cukrem. Udily se 40 min. Nesmírně lahodná chuť. I tatínkovi to chutnalo a to je co říct, protože od dětství nemůže vidět pstruhy (lovili je do trenek pod splavem na Bečvě).


Druhý experiment byl sýr - ten jsem dala na 30 min do mrazáku a prostě lahoda.

Třetím byly mandle - namočené ve vodě s mořskou solí. 

Co bude pokračovat? - zkusím kuře, žebra, bůček, nějakou klobásu, žampióny...a dál se uvidí. To zní jako celkem dobrý plán na léto...



Komentáře