Těsto na buchty, prostě to, co máte doma osvědčené. Nebo ho sem mám taky přidat (je na konci stránky)? Varování - jsou moc dobré a jsou maxi.
Tvaroh používám kostku, měkký. Předem si ho nechám vykapat, je potřeba ho zatížit. Přimíchám žloutek, moučkový cukr dle chuti, nastrouhanou citrónovou kúru - jen lehce promíchám vidličkou.
A ovoce nebo marmeládu/povidla, které tam chci dát. Tyto jsou s borůvkami, malinami a švestkovými povidly.
Plech.
Těsto si rozdělím na 3 díly. Z každého udělám placku, naplním tvarohem, zamotám, dám na plech spojem dolů a rukama vytvaruji okraj.
Do vzniklé prohlubně dám ovoce nebo povidla. Přidám posýpku.
Ještě horké potřu okraje a trochu pokapu rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a trochou krystal cukru cukru. Správně se to dělá takhle: 2 lžíce cukru se smíchají s trochou vody, přidá se rozpuštěné máslo a rum a hezky pořádně promíchat.
Základní kynuté těsto podle Ladislava
250 g polohrubé mouky
120 ml lehce vlažného mléka
1 vejce
1/2 balíčku kvasnic
2,5 lžíce cukr krupice
kúra z poloviny citrónu
špetku soli
100 ml oleje
Udělat kvásek a pak přidat ostatní. A hezky vařekou to tatínek dělá - ale já ve stroji.
Tohle je na ty tři maxi koláče.
Prosím i těsto děkuji 🙂
OdpovědětVymazat