Tvarohové koláče s ovocem



Těsto na buchty, prostě to, co máte doma osvědčené. Nebo ho sem mám taky přidat (je na konci stránky)? Varování - jsou moc dobré a jsou maxi.

Tvaroh používám kostku, měkký. Předem si ho nechám vykapat, je potřeba ho zatížit. Přimíchám žloutek, moučkový cukr dle chuti, nastrouhanou citrónovou kúru - jen lehce promíchám vidličkou.

Připravím si posýpku - hrubá mouka, máslo, moučkový cukr.
A ovoce nebo marmeládu/povidla, které tam chci dát. Tyto jsou s borůvkami, malinami a švestkovými povidly. 
Plech.

Takže už mám všechno a můžu jít na to.

Těsto si rozdělím na 3 díly. Z každého udělám placku, naplním tvarohem, zamotám, dám na plech spojem dolů a rukama vytvaruji okraj.

Do vzniklé prohlubně dám ovoce nebo povidla. Přidám posýpku.

Nechám na plechu vykynout a zapnu troubu na 180°, aby se mi vyhřála. Jakmile je obojí, peču prvních 10 min na 180 a pak stáhnu teplotu na 160°. Dopeču do zlatova - trvá to asi 25-30 min.

Ještě horké potřu okraje a trochu pokapu rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a trochou krystal cukru cukru. Správně se to dělá takhle: 2 lžíce cukru se smíchají s trochou vody, přidá se rozpuštěné máslo a rum a hezky pořádně promíchat.

Základní kynuté těsto podle Ladislava

250 g polohrubé mouky
120 ml lehce vlažného mléka
1 vejce
1/2 balíčku kvasnic
2,5 lžíce cukr krupice
kúra z poloviny citrónu
špetku soli
100 ml oleje

Udělat kvásek a pak přidat ostatní. A hezky vařekou to tatínek dělá - ale já ve stroji.
Tohle je na ty tři maxi koláče. 


Komentáře

Okomentovat