Máš-li ráda játra, musíš zkusit. Téhle polévce říkám hovínková a po vývaru a čočkové je moje nejoblíbenější. Je jednoduchá, moc ingrediencí tam není, chuť tam dělá hlavně játrová zavářka a libeček.
Dám si vařit na kostky nakrájenou mrkev a petržel.
Připravím si zavářku:
- pomelu si přibližně 10 dkg vepřových jater
- 1 vejce
- sůl, pepř
- 2 menší stroužky česneku¨- strouhanky tolik, aby mi vznikla hustší hmota, která se dá přes "strouhat" do polévky.
Zavářky většinou dělám víc, používám i na knedlíčky, co nespotřebuji, dám si do mrazáku.
Jakmile je zelenina uvařená, přes velké struhadlo rovnou do mírně vroucí polévky strouhám zavářku. Struhadlo i ruce si průběžně mokřím vodou, aby se to dělalo lépe a moc se nelepilo.
Lehce zavařím.
Ochutnám, případně dochutím, někdy přidávám i domácí tekuté koření.
Na závěr dám nasekaný libeček.
Komentáře
Okomentovat