V tomto receptu jde hlavně o kedlubnové zelí. Protože pečený králík - no co, na tom nic není.Jsme teď ve fázi - zase králíka? - nu což, je potřeba vyklidit mrazák.
Nepamatuji, že by jsme ho u nás v rodině dělali nějak jinak, než takhle - takže králík se načesnekuje, osolí, okmínuje, dá se dostatek cibule a peče se s trochou vody a dvěma lžícemi sádla tak hodinu dvě a pak na barvu (tady ten se trochu víc opálil). Občas se peče s kouskem bůčku. Ale většinou samostatně - a není suchý.
Kedlubnové zelí
Podle velikosti si oloupu 4-6 kedluben, ale teď jsem měla fakt malý, tak jich bylo víc.
Nastrouhám na hrubém struhadle, podusím do měkka se solí a kmínem.
Mezi tím si na sádle osmažím cibulku, musí zůstat sklovatá.
Jakmile jsou kedlubny měkké, přimíchám osmaženou cibulku, zahustím trochou mouky rozmíchané ve vodě.
Dochutím solí, cukrem a octem.
Podáváme s novými bramborami.
Komentáře
Okomentovat