Klasickou variantu našich maminek se zeleninou a vejcem popisovat nebudu.
Já ji dnes šmrcla Indií, tatínek z toho moc velkou radost neměl, ale dal to.
Tak trochu indická
Květám si uvařím zvlášť a rozmixuji.
Na másle si osmažím malou cibulku, mrkev a petržel, přidám dvě lžičky kari, lžičku kurkumy, půl lžičky římského kmínu a mletého koriandru, vločky chilli (pokud to nechceš pálivé, vynech nebo dej vločky papriky - líbí se mi to tam vizuálně). Lžíci mouky, trochu to zapražím, osolím a zaliji vodou. Zeleninu nechám změknout a pak přidám rozmixovaný květák.
Nechám společně provařit.
Na závěr přidám kokosové mléko a čerstvý koriandr.
S kuřecím masem
Na másle si osmažím cibulku nebo pórek (když ho mám). Přidám květák, zaliji necelým litrem vody, čtvrt litru mléka a přidám kuřecí bujón (nestydím se, že je občas používám, jsou na trhu i kvalitní). Vařím do měkka a rozmixuji dohladka.
Mezi tím si nakrájím dvě kuřecí prsa na nudličky nebo plátky a osmažím na trošce olivového oleje.
Osmažené maso vložím do rozmixované polévky.
Dochutím estragonem, bílým pepřem, případně solí.
Komentáře
Okomentovat