Kostmatice - smažený bezový květ



Krásně teď kvete bez a v kuchyni ho také lze využít. Děláte kostmatice?

Vyberu nějaké plnější a menší květy. Pořádně vytřepu případné brouky.

Udělám si hustší těstíčko (asi tak na 8 - 10 květů):
- 2 vejce
- mléko
- hladká mouka
- lžička kypřícího prášku
- sůl dle chuti
- přidám nastrouhaný sýr (eidam, nebo taky parmazán).

Květy v těstíčku namočím, aby přeteklo i na druhou stranu. 
Smažím ve vyšší vrstvě oleje.
Jakmile se mi trochu spojí, tak stonky odstřihnu nůžkami (zůstávají na pánvičce), abych květy mohla otočit a osmažit i z druhé strany. Je to rychlovka.

Květy nechám okapat od oleje.
Podávám s bramborovým salátem (bez majonézy).


Komentáře