Játrové sušenky pro Balúa



Je potřeba myslet i na naše mazlíčky. S těmito sušenkami vždy uspěji a tak hrdě můžu prohlásit - testováno na zvířatech - získala jsem za ně řád Zlatého psího štěku.

Vepřová játra nakrájím na kousky a velmi malém množství rýžového oleje je restuji, ale ne úplně, nechám je, aby uprostřed byly trochu nedodělané.

V mixéru si rozdrtím ovesné vločky na jemno a dám je do misky.
Pak rozmixuji játra. klidně tam nechám i kousky, nedělám je až dohladka.

Přidám nastrouhanou mrkev, dvě vejce a hrst majoránky, vody tolik, aby mi z toho vznikla hmota, kterou lze rozetřít na plech.

Je to na dva plechy. Ty si vymažu pořádně sádlem, rozprostřu hmotu a naznačím si budoucí sušenky - bude se to lépe lámat.

Dám do trouby na 160 a suším, trvá to přibližně hodinu.
Nechám úplně vychladnout a pak rozlámu do krabičky a uchovám v chladnu. někdy to jde špatně z plechu, ale pomůžu si obracečkou. 

No, jsou hned pryč, co ti budu povídat.

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. počkej, ty jsou pro pejsky. pro tebe mám jinou verzi...

      Vymazat
  2. zlatý pečící papír a když se navlhčí tak se ani tolik sušenky nenalepí
    Peču si takhle pro sebe ovesné vločky s medem na domácí granolu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky varianta. zkoušela jsem a spíš se mi osvědčilo bez. ale zkusím to ještě navlhčit - díky za tip (nevím komu:-))

      Vymazat

Okomentovat