Odlehčená varianta bez majonézy. Tenhle salát je mnohem lepší, když se nechá odležet.
Den předem si uvařím brambory ve slupce. Oloupu.
Brambory nakrájím na kolečka.
Nakrájím tak 2-3 kyselé okurky, na půlměsíčky, jednu větší šalotku - taky na půlměsíčky.
Připravím si zálivku:
- hovězí vývar (dělám z kostky), asi tak 150-200 ml
- lžíce dijonské hořčice (nebo normální)
- lžička cukru
- lák z okurek.
Pořádně promíchám.
Brambory osolím, přidám dvě lžíce slunečnicového oleje a zálivku. Opatrně promíchám. Zálivky by tam měly být celkem dost, když tak můžeš přidat ten vývar nebo lák z okurek, zálivka by měla být vidět. Protože salát se musí nechat odležet, minimálně od rána nebo lepší přes noc. Brambory tak nasáknou zálivkou a jsou super.
Před podáváním přimíchám poměrně dost nasekané pažitky.
Hodí se k jakémukoliv smaženému řízku.
Komentáře
Okomentovat