Moje milá švagrová Iva mi sem tam pošle kousek kozího sýru z Vojtíškova. Tentokrát se trefila do doby, kdy jsem měla sýry nakoupené nebo udělané, takže po přemýšlení co s ním, jsem se rozhodla vyzkoušet kozí brynzu.
Sýr jsem nechala dozrát asi 5 dní.
Protože ho bylo málo (170 g), tak jsem nemlela, ale nastrouhala jsem ho na jemné struhadle.
V odborné literatuře píší, že na 10 kg soli přijde 170 g soli, takže jsem si to přepočítala na moje množství. Taky by tam měla přijít syrovátka, ale tu jsem zrovna neměla, takže jsem vzala mléko.
Jak jsem byla s konzistencí spokojena, napěchovala jsem do krabičky a nechala zrát 3 dny.
Jako fakt se povedla. Jednoduchost sama.
Komentáře
Okomentovat