Úplně jako první si připravím směs vlašských ořechů. Nasekám je, hodím na pánvičku, trochu je na sucho opražím, ale fakt jen malinko a přidám zlatý/javorový/agávový sirup (podle toho, co máš ráda a máš doma). Ořechy se musí obalit. Odstavím a nechám chladnout.
Dám si šlehat šlehačku, 570 ml, měla by být vyšlehaná do polotuha.
Mezi tím si smíchám (míchám ve stroji):
- 225 g mascarpone
- 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 vanilkový cukr
- špetku soli
Začnu přidávat šlehačku. Nakonec přidám ořechy v sirupu. Jen krátce promíchám. Naliji do nějaké krabičky - je toho tak 1,5l. Dám do mrazáku a na druhý den se do toho pustíme. Zmrzlina je nadýchaná, není tvrdá, takže nepotřebuje žádný čas, aby povolila. U tét
(Obrázek je pouze ilustrační z webu, až udělám další várku, tak ho změním. Zrovna teď bych ti mohla vyfotit jen prázdnou krabičku.)
Zde vanilkový extrakt (potravinářské aroma)
🍦ty mi děláš chutě.... Ivi ten vanilkový extrakt, to je co?
OdpovědětVymazatprodává se to v lahvičce - je to tekuté vanilkové aroma , tam kde máš přípravky na pečení, přidala jsem obrázek do receptu
Vymazat