Zeleninová polévka babičky Aničky


Lahodná zeleninová polévka, jednoduchost sama. Babička ji vařila, když bylo na zahrádce vše zrovna vyrostlé - nové brambory, mkvička, kedlub, petržel a hrášek. 

Na másle osmažím:
- mrkev a petržel na kolečka (musí být na kolečka, jinak to nejde!)
- brambor a kedluben na kostičky.
Zaliji horkou vodou, osolím, opepřím, hodím tam stonek z libečku a chvíli povařím, aby zelenina změkla, stačí 10-15 min. Přidám čerstvý hrášek, krupici, zamíchám vajíčko a na závěr posekanou petrželku s trochou libečku. Případně doladím solí.

Je chutnější, když ji nechám před podáváním alespoň 20-30 min stát, aby se chutě propojily.

(do této verze jsem ještě přidala stonky řapíkatého celeru, ale ten tam v originálu nepatří)



Komentáře