Z oběda mi zbyly těstoviny - takže hurá, bude salát.
Tento vznikl v Plzni, když jsem tam pracovala. Tuším, že vznikl z nouze, kdy jsem vyskládala na linku, co jsem měla na skladě a dala to nějak dohromady. Kupodivu z toho vznikl salát, který se drží v žebříčku nejoblíbenějších a jeho sláva je nadále po Plzni šířena.
Upřímně, nejedná se o žádnou zdravou variantu, je to taková čuňárnička.
Zde je jeho složení:
- těstoviny (vrtule nebo makarony)
- jedna konzerva zeleniny Mexico Bonduelle (je to směska kukuřice, hrášku a papriky - jen jsem na ni už delší dobu nenarazila, takže dávám jen kukuřici)
- čerstvá červená paprika nakrájená na kostičky
- zelené olivy na plátky
- tvrdý sýr na kostičky (eidam nebo gouda)
- tuňák z konzervy (používám kousky)
A teď ta čuňárnička, to jest zálivka:
- 4 lžíce tatarky
- 1-2 lžičky hořčice
- 2 lžíce kečupu
- jeden stroužek česneku (případně se může vynechat).
Krásně dohromady promíchat.
Vše smíchat dohromady.
Ach jo, zrovna jsem snědla celou misku.
Komentáře
Okomentovat