Výborné a celkem rychlé. Recept jsem načerpala z kuchařky Ruce v mouce.
Odvážím si do samostatných nádobek:
- 420 g hladké mouky
- 230 g vody (vlažné)
- 45 g oleje.
Protože ručně to neuhnětu, dělám ve stroji s hnětacím hákem. Do mísy si odvážím 15 g čerstvého droždí, přidám lžičku cukru, trochu mouky a vody. Pořádně smíchám metličkou a nechám tento kvásek asi 20 min kynout.
Následně zapnu stroj a přidávám mouku, vodu, olej, po částech a 1,5 lžičky soli. Těsto je hotové, když se odlepuje od boků a drží na háku - takže dle potřeby přidám po troškách vodu nebo mouku. Nechám 60 min kynout, nebo i 90 min, podle toho, kolik času mám.
Těsto rozdělím na 7-8 dílů, udělám bulky, dám na plech s pečícím papírem a trochu zploštím. Znovu nechám nakynout. Potřu rozšlehaným vejcem, pěkně hezky dokola a posypu nahrubo nastrouhaným sýrem.
Peču v předehřáté troubě na 200° přibližně 20 min. Ale každý podle své trouby, prostě dozlatova.
Jsou chutné jen tak s máslem. Dnes na večeři byly se sýrovo-česnekovou pomazánkou (kromě sýru a dosti česneku, tvaroh a lučina, sůl).
Komentáře
Okomentovat