Šťáva z rebarbory a červených pomerančů



Tahle varianta mě uchvátila, protože v ní jsou všechny ingredience, které mám ráda.

Do alespoň 3-4 l hrnce si nakrájím rebarboru. Jak ti to vyjde, alespoň 500 g, ideálně kilo. Nemusíš ji loupat, jen pořádně omýt. Zasypu cukrem, přibližně 500 g. Promíchám s rebarborou a nechám chvíli stát, aby pustila šťávu.

Zaliji šťávou z červených pomerančů - tu kupuji v Lidlu. 
Přihodím tam kůru z jednoho normálního pomeranče a ještě ho tam vymačkám. 
Zároveň přihodím kůru z jednoho citrónu a taky ho tam vymačkám. 
A nesmím zapomenout na zázvor, dávám tam 4-6 plátků, podle toho, jak je tlustý. A jeden nápoj Bio Ginger shot z Lidlu.
Ochutnám a podle potřeby přidám vodu nebo cukr - záleží na chuti. Většinou to ředím.

Svařím a nechám stát alespoň 3 hodiny. Pak sliji a dám vychladit. Vy to asi vypijete všechno naráz, ale já si část zamrazím do menších lahviček a pak ji mám na párkrát jako čerstvou.



Komentáře