Tahle varianta mě uchvátila, protože v ní jsou všechny ingredience, které mám ráda.
Do alespoň 3-4 l hrnce si nakrájím rebarboru. Jak ti to vyjde, alespoň 500 g, ideálně kilo. Nemusíš ji loupat, jen pořádně omýt. Zasypu cukrem, přibližně 500 g. Promíchám s rebarborou a nechám chvíli stát, aby pustila šťávu.
Zaliji šťávou z červených pomerančů - tu kupuji v Lidlu.

Zároveň přihodím kůru z jednoho citrónu a taky ho tam vymačkám.
A nesmím zapomenout na zázvor, dávám tam 4-6 plátků, podle toho, jak je tlustý. A jeden nápoj Bio Ginger shot z Lidlu.
Ochutnám a podle potřeby přidám vodu nebo cukr - záleží na chuti. Většinou to ředím.
Svařím a nechám stát alespoň 3 hodiny. Pak sliji a dám vychladit. Vy to asi vypijete všechno naráz, ale já si část zamrazím do menších lahviček a pak ji mám na párkrát jako čerstvou.
Komentáře
Okomentovat