Škvarková pomazánka



Škvarky pomelu a smíchám s trochou sádla. Takto připravené škvarky lze dlouhodobě uchovat. Stačí namazat na chléb, osolit, případně dle chuti opeřit a je to lahoda.
Kdo má rád celé škvarky, může je rovnou zalít do sádla - v té chvíli, kdy se plní sklenice. A pak mazat.

Škvarková pomazánka

Do základní suroviny přimíchám:
- nejemno nasekanou cibulku, nejlépe šalotku nebo bílou část jarní cibulky
- jeden stroužek utřeného česneku
- majoránku
- na jemno nasekanou kyselou okurku
- lžičku hořčice
- sůl, pepř

Kdo chce může zkusit i variantu s vejcem - žloutky vetřít do pomazánky, bílky nasekat a pak přimíchat. Mě už to přijde zbytečně navíc, takže upřednostňuji bez.

Množství přísad je potřeba přizpůsobit individuální chuti a množství. 

Ale prostě pomleté škvarky jen tak s kyselou okurkou vedou!

Komentáře