Na téhle polévce se mi líbí, že je hned a že v ní spotřebovávám svoje rajčata ze skleníku a zahrádky, má tak plnou chuť.
Nejdříve si na kousku másla a trochu olivového oleje osmažím do sklovata jednu cibuli, dva stroužky nakrájeného česneku a zapráším moukou, aby vzniklo trochu jíšky.
Přihodím bylinky - bazalku z mrazáku - lžíci, sušené oregáno a tymián - od každého lžičku, jednu malou lžičku cukru, pepř, sůl.
Krátce povařím, rozmixuji tyčovým mixérem, přimíchám trochu smetany pro zjemnění.
Na obrázku ji podávám s domácí ricottou (vyráběla jsem ji ze syrovátky, co vznikla po výrobě tvaru). Jinak s parmazánem nebo jen tak, když není v lednici ani ťuk. Ale někdy mám náhodou i domácí rozmarýnové grissini.
Komentáře
Okomentovat